• Keeper een eenling?
  Een keeper heeft een aparte positie in het veld, daarom is het samen spelen ook belangrijk.
 • Rek en strek
  Maak je lang! Zo kun je nog net bij de bal.
 • Demonstratie keeperstraining
  Elke keepersdag wordt er een demonstratietraining gegeven.
  Vaak met medewerking van BVO-keepers, hier Remko Pasveer in een stijlvolle zweefactie.
 • Eddie Pasveer, medeoprichter van het Keeperscollectief
  Eddie Pasveer legt aan het begin van elke oefening de basisbeginselen uit.
  Daarna gaan de deelnemers onder begeleiding aan de slag.
 • Een stijlvolle zweefactie
  Los van de grond, helemaal gestrekt!
 • Nummer 1
  We kunnen niet allemaal een nummer 1 worden.
  Het spelplezier staat voorop.
 • Even rust
  Tijd om even wat te drinken.
 • Begeleiding door keepers
  De begeleiding wordt veelal verzorgd door keepers uit de regio Twente,
  die allemaal op hoog niveau gespeeld hebben.
 • Goede uitleg
  Alle oefeningen worden vooraf goed uitgelegd.
  Daarna kan iedereen op zijn/haar eigen niveau aan de slag

29 april 2014 Europe Security Keepersdag bij vv de Esch – Oldenzaal

Onder wisselende weersverwachtingen werd de reis naar Oldenzaal ondernomen. Vandaag een keepersdag bij vv de Esch in Oldenzaal.
Er waren regen- en onweersbuien voorspeld, maar niets was minder waar. De hele dag is het droog gebleven met een mooi zonnetje dat doorbrak aan het eind van de ochtend. Op een enkele donderklap na, hebben wij niets van het noodweer dat in de regio heeft huisgehouden meegemaakt.

Om 9.15 uur opent de voorzitter van de Esch de dag en alle keepers verzamelen zich rond de middenstip. Er zijn vandaag 120 keepers die zich voor deze dag hebben ingeschreven.

Na het openingswoord van de voorzitter, neemt Eddie Pasveer van het Keeperscollectief het over. Hij geeft een globale indeling van de dag, zodat iedereen weet wat hij of zij kan verwachten.
De voorgenomen demonstratietraining van Sander Boschker kan helaas vanwege een blessure van Sander geen doorgang vinden. Maar daarvoor in de plaats wordt er een forum georganiseerd die onder leiding staat van Eddy van der Ley, journalist en sportverslaggever waarbij Sander Boschker en Remko Pasveer ondervraagt worden.

Het ochtendprogramma bestaat voornamelijk uit een groot aantal oefeningen om de basisvaardigheden van de keeper te trainen. Zoals het goed vangen van de bal, het duiken zonder blessures op te lopen.
Alle groepen zijn ingedeeld op leeftijd, en elke groep staat onder leiding van een trainer van het keeperscollectief aangevuld met begeleider vanuit de club. Zo krijgt elke keeper de aandacht die het verdiend.

Na de lunch die bij de dag is inbegrepen staat er voor ’s middags een spellencircuit op het programma.
Maar voordat dit spellencircuit gaat beginnen is er nog een demonstratietraining, omdat Sander Boschker geblesseerd is worden deze plaatsen ingenomen door de keepers van Heracles: Michael Brouwer en Renze Fij.
Tijdens deze demonstratietraining wordt er gewerkt met de Varioband. Deze varioband geeft een trainer de mogelijkheid om met twee keepers gelijktijdig te trainen, en de weerstand tijdens de oefeningen op te voeren.

In de tussentijd is het veld omgebouwd tot een groot speelveld dat ingedeeld is in diverse onderdelen. De basis-oefeningen uit het ochtendprogramma worden op spelenderwijze toegepast in de spelvormen tijdens het middagprogramma.

Rond 15.30 uur wordt het buitenprogramma afgerond met een groepsfoto samen met alle keepers, begeleiders en natuurlijk Sander Boschker en Remko Pasveer.

 

Iedereen zorgt dat hij/zij snel gedoucht en aangekleed is om klaar te zitten voor een forumdiscussie over het keepersvak. Onder leiding van Eddy van der Ley worden Sander en Remko aan de tand gevoeld over allerlei zaken die met het keepersvak te maken hebben. Wat de hoogtepunten waren voor Sander Boschker en of het waar is dat Remko Pasveer al bij PSV heeft getekend?  Voor Sander Boschker was het kampioenschap van 2010 het hoogtepunt uit zijn carrière en hij heeft Brian Ruiz als speler erg hoog zitten.  Remko Pasveer roemt de trainer Peter Bosz waar hij bij Heracles onder getraind heeft, als een trainer waar hij een klik mee had.

Na het interview gedeelte konden de keepers in de zaal nog vragen stellen aan de beide BVO keepers. Op de vraag wat de beste redding ooit was die ze hadden gehad gaf Remko antwoord dat hij die redding nog moet maken en Sander dacht met plezier terug aan een redding bij Utrecht waarbij hij van kleine afstand een harde kopbal uit het doel ranselde. Op de vraag op welke positie ze hadden willen spelen als ze geen keeper waren geworden was Remko heel snel, hij zou het wel als spits willen proberen, want het maken van een doelpunt heeft hij nog niet meegemaakt. Sander Boschker zag zichzelf toch meer als laatste man of verdedigende middenvelder.

Tot slot van deze geweldig georganiseerde dag vond er nog een quiz plaats waarbij er mooie prijzen te winnen waren, o.a. 2 toegangskaarten voor de afscheidswedstrijd van Sander Boschker.

 

 

Keepersdagen
 • Geen gebeurtenissen
Tweets
 • Vrijdag 6 mei 2011 tijdens keepersdag VV De Esch, demonstratietraining met medewerking van Remko Pasveer. 2011-05-05
 • Vanmiddag om half twee is er een demonstratietraining met een eredivisiekeeper. Wie zou hiervoor zijn uitgenodigd? #eredivisiekeeper 2011-05-02
 • Ruim 120 jeugdkeepers zijn op de keepersdag van Owios druk in de weer om de kneepjes van het keepersvak te leren. 2011-05-02
 • More updates...

Powered by Twitter Tools